lørdag 13. august 2011

Stikkelsbærsyltetøy

 I hagen har vi to busker med stikkelsbær, en grønn og en rød.
 Det er første sommeren i nytt hus, og derfor første sommer med stikkelsbær.
Det var ikke de helt store mengdene, men nok til å lage syltetøy.
 Jeg småkokte bærene med litt vann i ca 15 minutter.
Så tilsatte jeg sukker og ga det et lett oppkok.
Mengden sukker: halvparten av megden bær.
Dvs. 1kg bær og 500g sukker.
Kjørte det hele i blenderen, før jeg tilsatte tykningsmiddel.
Det ble nydelig syltetøy.
Så nå er det bare å bake brød og så er livet bra :-) 
Inspirasjon hentet jeg fra http://trinesmatblogg.no/





1 kommentar:

  1. Stikkelsbær er godt! Mormoren min hadde to busker i hagen. Jeg satt på huk og spise bær og var nesten i himmelen. Kos deg med nylaget syltetøy!

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg.
Det setter jeg veldig pris på :-)