torsdag 22. desember 2011

8 egg med noe attåt :-)

 Her om kvelden laget jeg kokosmakroner.
Har ofte problemer med at de "renner" ut litt
og ikke blir så pene
selv om de er gode på smak
 Men i ICA`s Glad i mat fant jeg en god oppskrift.
180g melis
250g kokosmasse
1/4ts vaniljesukker
4 eggehviter.
eggehvitene og melis piskes til marengs
Vend inn kokosmasse og vaniljesukker.
stekes ved 150 C 15-20 minutter.
De ble både gode og fine
  Brukte samme oppskrift til hasselnøttmarkoner.
Ikke like vellykket, men gode på smak.

Det ble mye egghviter, og 8 eggeplommer til over.....
Etter et lite internettsøk etter oppskrift inkludert mange eggeplommer
var det bare å ta en tur i barskapet...
(litt dårlig bilde for å ikke drive alkoholreklame)
 Det var helt klart at de 8 eggeplommene måtte bli
EGGELIKØR :-)
 Oppskriften fant jeg her
De supersøte flaskene er kjøpt på Rafens,
men glasskrukken er kjøpt på Åhlens.
Kvalitetssikring er utført.
Og julefreden kan snart senke seg...

3 kommentarer:

  1. Mmmmmm. ser deilig ut. Og for en glimrende ide til å bruke opp overskuddseggeplommene! God jul!

    SvarSlett
  2. Eggelikør er godt.

    Ønsker deg og dine en god jul:)

    SvarSlett
  3. Det var god utnyttelse av eggene! Begge deler så deilig ut!

    Ønsker deg og dine en riktig god jul! :)

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg.
Det setter jeg veldig pris på :-)