Her om kvelden laget jeg kokosmakroner.
Har ofte problemer med at de "renner" ut litt
og ikke blir så pene
selv om de er gode på smak
Men i ICA`s Glad i mat fant jeg en god oppskrift.
180g melis
250g kokosmasse
1/4ts vaniljesukker
4 eggehviter.
eggehvitene og melis piskes til marengs
Vend inn kokosmasse og vaniljesukker.
stekes ved 150 C 15-20 minutter.
De ble både gode og fine
Brukte samme oppskrift til hasselnøttmarkoner.
Ikke like vellykket, men gode på smak.
Det ble mye egghviter, og 8 eggeplommer til over.....
Etter et lite internettsøk etter oppskrift inkludert mange eggeplommer
var det bare å ta en tur i barskapet...
(litt dårlig bilde for å ikke drive alkoholreklame)
Det var helt klart at de 8 eggeplommene måtte bli
EGGELIKØR :-)
Oppskriften fant jeg her
De supersøte flaskene er kjøpt på Rafens,
men glasskrukken er kjøpt på Åhlens.
Kvalitetssikring er utført.
Og julefreden kan snart senke seg...
Mmmmmm. ser deilig ut. Og for en glimrende ide til å bruke opp overskuddseggeplommene! God jul!
SvarSlettEggelikør er godt.
SvarSlettØnsker deg og dine en god jul:)
Det var god utnyttelse av eggene! Begge deler så deilig ut!
SvarSlettØnsker deg og dine en riktig god jul! :)