torsdag 22. desember 2011

8 egg med noe attåt :-)

 Her om kvelden laget jeg kokosmakroner.
Har ofte problemer med at de "renner" ut litt
og ikke blir så pene
selv om de er gode på smak
 Men i ICA`s Glad i mat fant jeg en god oppskrift.
180g melis
250g kokosmasse
1/4ts vaniljesukker
4 eggehviter.
eggehvitene og melis piskes til marengs
Vend inn kokosmasse og vaniljesukker.
stekes ved 150 C 15-20 minutter.
De ble både gode og fine
  Brukte samme oppskrift til hasselnøttmarkoner.
Ikke like vellykket, men gode på smak.

Det ble mye egghviter, og 8 eggeplommer til over.....
Etter et lite internettsøk etter oppskrift inkludert mange eggeplommer
var det bare å ta en tur i barskapet...
(litt dårlig bilde for å ikke drive alkoholreklame)
 Det var helt klart at de 8 eggeplommene måtte bli
EGGELIKØR :-)
 Oppskriften fant jeg her
De supersøte flaskene er kjøpt på Rafens,
men glasskrukken er kjøpt på Åhlens.
Kvalitetssikring er utført.
Og julefreden kan snart senke seg...

4 kommentarer:

  1. Mmmmmm. ser deilig ut. Og for en glimrende ide til å bruke opp overskuddseggeplommene! God jul!

    SvarSlett
  2. Eggelikør er godt.

    Ønsker deg og dine en god jul:)

    SvarSlett
  3. Det var god utnyttelse av eggene! Begge deler så deilig ut!

    Ønsker deg og dine en riktig god jul! :)

    SvarSlett
  4. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg.
Det setter jeg veldig pris på :-)