søndag 13. februar 2011

sokker og morsdag

 Morsdagsgave, passende for en strikker. Jeg ble veldig glad for gaven.
Lillebror ville heller kjøpt smykke, for det passer bedre til damer :-) 
Dessuten synes nok barna at det til tider blir i overkant mye strikking...
 Har begynt på Tine Solheim genser. Men for sent merket jeg at jeg hadde strikket den ene mønsterborden litt for stram. Ikke lett når det er 4 ulike farger. Bør egentlig rekke opp, og har derfor mistet litt piffen
 Mister man piffen kan man alltids strikke et par sokker eller flere. Akkurat passe prosjekt å ha i vesken. Disse er strikket med vaffelmønster. 2 runder med 2 rett og 2 vrang, deretter 2 runder rett.
 Disse er strikket med "falske" fletter, dvs at på hver 4 runde med 2 rett og 2 vrang, strikker jeg den andre rett masken først, og da blir den opprinnelige første, den andre. Ikke lett å forklare. Mye enklere å strikke :-)
 Sokken med falske fletter blir mye smalere enn vaffelsokkene. Men de er like elastiske, så de passer like bra. Men umiddelbart ser det ut til at det er stor forskjell i størrelse.
Enda et par med falsk flette. Alle sokkene er strikke i Opal, et sokkegarn jeg liker veldig godt. Kommer i 2 ulike tykkelser og et utall farge kombinasjoner. Noe for enhver smak

3 kommentarer:

  1. Fin og praktisk morsdagspresang! Kan du ikke prøve å dampe og presse armen litt, så ser du om det ikke jevner seg ut så pass at du ikke trenger å rekke opp?

    SvarSlett
  2. Slike presanger liker vi jo godt! Flotte sokker, men synd med det ermet. jeg ville nok tatt oppigjen var jeg deg, for da blir du nok mest fornøyd. Lykke til!

    SvarSlett
  3. Skikkelig flotte sokker! Heldig du var som fikk så fin morsdagsgave :) Vi elsker jo garn :) Men kjipt med genseren, ja man mister litt piffen når sånt skjer... Lykke til med opprekkinga og viderestrikkinga!

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg.
Det setter jeg veldig pris på :-)