søndag 10. oktober 2010

Toving og prinessenkroner

Toving er både gøy og litt spennende Det er veldig grei strikking på store pinner. Strikker jeg med finull eller Pt2 bruker jeg dobbel tråd. Strikker jeg med østlandsgarn bruker jeg enkel tråd. Hvilket uttrykk jeg vil ha på det ferdig produktet bestemmer hvilket garn jeg bruker. Finull og Pt2 blir mykere og mer fluffy. Østlandgarn synes jeg tover hardere.
Kronene ferdig tovet. Med min maskin tover jeg ofte Pt2 og finull to ganger før jeg er fornøyd. Hvordan tovingen blir er helt avhengig av maskinen. Da jeg fikk ny vaskemasin for noen år siden tovet jeg et par prøvelapper for å se.

Tovede produkter kan klø litt for noen, så på pannebånd og lignende syr jeg et mykt stoff på baksiden. Ikke hele veien rundt, da føler jeg at det mister litt elastisitet..


Tilslutt sys det på perler.Nå er det noen søte prinsesser som standsmessig møte høsten :-)
6 kommentarer:

 1. Så søte prinsessekroner! Sånne tror jeg at jeg må lage i julegave til to prinsesser jeg kjenner! Fin blogg du har!

  SvarSlett
 2. Så søte disse var. Kjempe smart å sy i for da :D

  SvarSlett
 3. Søte kroner til søte prinsesser hører jo med...Disse har vært flere ganger på pinnene hos meg,men aldri klart å fullføre dem...Så all ære til deg som har strikket så mange:)

  SvarSlett
 4. Så fine disse ble! Mye finere enn kroner i plast og papp! Deilig med for inni også! Kan kanskje brukes som ørevarmere også? :)

  SvarSlett
 5. Søte kroner som varmer godt også. Hva mer kan små prinsesser (og mammaene deres) ønske seg?

  God helg!

  SvarSlett
 6. Kjempefine! Jeg har strikket en sånn en gang med da i cortina:)

  SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg.
Det setter jeg veldig pris på :-)