mandag 6. juni 2011

Første kommunion

 Denne helgen feiret vi første kommunion.
Storesøster gikk til sin allerførste nattverd i St.Olav.
Og hvilken flott og nydelig jente som vi er utrolig stolte over.
 Trinemannen er katolikk, og det er også barna.
Og i den katolske kirken feires den første nattverden like stort som konfirmasjonen i den norske kirken. Storesøster har gått til undervisning i 2 år, en lørdag i mnd, 4 timer.
Og denne våren også en søndag i mnd.
 Jentene går i hvite kjoler som et symbol på uskyldighet. Mange ser ut som små bruder for å symbolisere noe av det samme. Spesielt våre nye landsmenn kler opp jentene som små bruder, og det var ganske vanlig i Norge før. Storesøster ville allerhelst gått i hvit hettegenser og bukse :-)
 Men hun godtok den nydelige hvite kjolen
 Opprinnelig plan for pynting var at hovedfargen skulle være rød. Det har vært storesøster yndlingsfarge i mange år. Men når vi ikke fant servietter som passet måtte vi gå for plan B som ble hvit og rustikk
 Vi kjøpte Norgeglass på loppemarked, omtalt i et tidligere innlegg.
De ble pyntet med en liten blonde ( ikke hjemmeheklet)
Og de dekorative kulene er kjøpt på Home and Cottage
 Denne kule vannkaraffelen fant jeg på Kremmerhuset.
 For å gjøre det enkelt kjøpte vi hvite potteroser på Mestergrønn. Det ble veldig fint.
 Bordkortene skulle vise at storesøster er realtivt musikalsk, derfor notearkene. De ble ganske stilige om jeg skal si det selv :-)
Slik så festlokalet ut. Burde nok ha trukket om stolene for å få det helt perfekt, men...

Den store dagen var perfekt ellers. Strålende vær, flott pynt, lokalet som passet anledningen,  nydelig hjemmelaget tapas ( det sa iallefall gjestene), hyggelige gjester, god stemmning og ikke minst en nydelig storesøster som taklet all viraken.


2 kommentarer:

  1. Wow! Ser virkelig ut som en flott fest-dag! Jeg leste innlegget med litt ekstra interesse siden min mann også er katolikk og vår datter skal visst ha første kommunion til neste vår. Hadde ikke helt skjønt at vi da måtte trå til med stor fest, men det ser jammen sånn ut. Bra å være litt forberedt.. Martine har gått i St. Hallvard nå i to år, og selv om det ikke alltid har vært like greit å få henne avgårde virker det som om hun synes det er litt kjekt også.
    Takk for koselig kommentar hos meg forresten! Hjertelig hilsen Hanne.

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg.
Det setter jeg veldig pris på :-)